Met enige trots mochten we op 26 juli 2017 de fiets die we aankochten voor Zorgbedrijf Antwerpen overhandigen.

De inhuldiging gebeurde in het woonzorgcentrum Vinck-Heymans (Arthur Goemaerelei) en in het bijzijn van enkele bewoners van het wzc, Johan De Muynck (algemeen directeur Zorgbedrijf Antwerpen), onze voorzitter Philippe Van Reeth en enkele medewerkers en apothekers van de ‘quiz ploeg’.

We spaarden het fikse bedrag voor dit goede doel bijeen door een combinatie van de opbrengst van de quiz (de inkomsten van de sponsorende firma’s en de bijdrage van de deelnemers) en het budget van de tweejaarlijkse teambuilding (een wandelzoektocht werd zelf uitgewerkt en we beperkten ons tot een drankje met hapje i.p.v een etentje).

In samenspraak met Zorgbedrijf Antwerpen is het finaal deze riksja geworden waarvan personen met dementie en/of met mobiliteitsproblemen gebruik kunnen maken om rondgefietst te worden in de stad Antwerpen. Uit onderzoek is immers gebleken dat een tocht doorheen een gekende buurt (van vroeger of recenter) een uitstekend middel tot reminiscentie en contact is. Op een gezonde manier buiten de muren treden van de soms beperkte wereld binnen een dienstencentrum, woonzorgcentrum of serviceflat kan wonderen doen en helend zijn. Het project in Denemarken kreeg de naam ‘cycling without age’. In Antwerpen werd het vertaald als ‘haren in de wind’.

Een initiatief met een gouden hart en ingebed in Antwerpen … helemaal op maat van KAVA als organisatie en vereniging.

 

Bijlages