KAVA is een beroepsvereniging die u actief ondersteunt in het optimaliseren van de dagelijkse werking in uw apotheek.

We tonen hoe u de rendabiliteit van uw apotheek kan optimaliseren in onze audits merchandising. We helpen u graag met het uptodate houden van uw kwaliteitshandboek of het opstellen van medicatieschema's. Verder begeleiden we u graag in uw personeelsbeleid, zodat uw apotheek in orde is met alle wettelijke en andere verplichtingen. 

Het kwaliteitshandboek werd in 2012 een wettelijk verplicht onderdeel van de apotheek. Ondertussen zijn we al wel wat jaren verder en kunnen sommige procedures of hoofdstukken een update gebruiken. KAVA heeft een dienst uitgewerkt waarbij een ervaren en professionele collega-apotheker je kwaliteitshandboek volledig in orde brengt, met een minimale tijdsinspanning voor het apotheek team en een kant-en-klaar kwaliteitshandboek!

Daarnaast is zelfevaluatie in de apotheek wettelijk verplicht en in de maand mei (2017) zullen er thematische controles vanuit het FAGG worden uitgevoerd. We raden sterk aan om dit geregeld in uw apotheek uit te voeren. In een kort instructiefilmpje leggen we uit hoe en wat je met het resultaat kan/moet doen. Ga onmiddellijk naar het instructiefilmpje.

Van het papieren medicatieschema gaan we nu volop voor Vitlink: dat gaat over veel meer dan gegevens delen. Vitalink gaat over betere samenwerking en betere organisatie, over veiligheid en over nieuwe evoluties, over rechten van de patiënt en over mogelijkheden voor de zorgverlener.

Merchandising wordt gebruikt voor verkoopbevorderende activiteiten en marktonderzoek gericht op verkoopbevordering. Visual retailing is de stille kracht achter het winkelconcept, met als doel een onderscheidende winkelbeleving aan te bieden en zo de omzet per m² te verhogen. 

Apotheken werken meer dan ooit met personeel en vormen dan ook een team op de werkvloer. We staan er niet altijd bij stil dat werken met personeel de nodige administratieve formaliteiten met zich meebrengt, maar ook de nodige verplichtingen, zowel voor werkgever als werknemer. KAVA heeft in samenwerking met de personeelsdienst (van KAVA) een nieuwe dienst uitgewerkt, die je moet voorbereiden op een eventuele sociale inspectie.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om u 'op maat' te begeleiden. Contacteer ons voor meer informatie via opleiding@kava.be
Voor sommige sessies kan u bij het voldoen aan voorwaarden ook tussenkomst krijgen van de KMO-portefeuille. Zie ook www.kava.be/kmo
 

Bekijk PDF-pictogram hier onze brochure met Inleiding huisapotheker - Inleiding medicatieschema - Inleiding medication review - Inleiding tot IMV/TPE - Update kwaliteitshandboek - GGG coaching astma & diabetes - Project chronische nierinsufficiëntie - Opfrissing directe orale anticoagulantia - E-health diensten - Hulp bij opmaak medicatieschema - Hulp bij medication review.

Onze ervaren coaches staan voor u klaar!

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!