Kan ik huisapotheker zijn van een patiënt die geen deel uitmaakt van de doelgroep? Hoe kan ik dit registreren?

  1. JA, men kan huisapotheker zijn van een patiënt die geen deel uitmaakt van de doelgroep om een medicatie-opvolging te verzekeren.
  2. In dat geval dient het lokaal farmaceutisch dossier hiervan een indicatie te bevatten die getoond wordt bij elk bezoek van de patiënt. Men mag in geen geval de CNKi hiervoor gebruiken: de CNKi is een code die het recht op een honorarium inhoudt en die dient om de terugbetaalde prestaties op te volgen. Voor het jaar 2017 dient deze code eveneens om de waarde van het honorarium te berekenen ingeval het aantal patiënten het voorziene budget overschrijdt. Men mag deze CNKi dus enkel gebruiken voor de terugbetaalde prestaties volgens de bepalingen in de overeenkomst.   
  3. Contacteer uw softwarehuis om te weten of uw software dit al dan niet reeds ondersteund en zo ja, welke de exacte werkwijze in de software is om huisapotheker te zijn van een patiënt die niet tot de doelgroep behoort, zonder hiervoor de CNKi te gebruiken.

Op vraag van verschillende softwarehuizen zal hiervoor een CNK ter beschikking gesteld worden via het Tarief (TAR90) in de update voor 1 november:

5520739: Opstart functie ‘huisapotheker’ zonder honorarium