Zoals je waarschijnlijk kon vermoeden uit onze berichtgeving van het afgelopen weekend, zullen de vaccinatiecentra niet sluiten op 15 oktober. Dit omdat de 85 plussers binnenkort een derde prik krijgen. De uitnodigingen hiervoor worden momenteel verstuurd. Het is beslist dat ook de 65 plussers aan bod komen voor een boostervaccinatie.

Voor deze laatste zijn de termijnen nog niet concreet. Er wordt gedacht aan het najaar. Meer duidelijkheid hierover volgt in de komende dagen. Daarnaast hebben we vernomen dat het bereiden van vaccins in de satelliet-apotheken wellicht zal uitgesteld worden naar 2022. Dit omwille van de verlengde opening van de centra. We blijven rekenen op de collega's die momenteel actief zijn in de centra, als bereider of farmaceutisch expert. 

"Vanuit onze sector hadden we dit scenario liever anders gezien. We waren meer voor een inkanteling van de COVID-vaccinatie in de eerste lijn. Maar het voortschrijdend inzicht van de experten leert ons dat een veralgemeende derde prik wel degelijk aan de orde is”, aldus Hilde Deneyer, algemeen directeur VAN | Vlaams Apothekers Netwerk.

We hebben vanuit het VAN-netwerk aan de overheden ook benadrukt dat een boostervaccin voor zorgprofessionals niet mag worden vergeten.

 -> Zodra meer info bekend is, zullen we dit verder communiceren. Hou zeker ook www.laatjevaccineren.be in de gaten voor de laatste evoluties.