Vorige week berichtten we in onze nieuwsbrief en op onze sociale media over de UPPAD-applicatie. Om de oproeping voor het covid-vaccin correct te ontvangen, werd elke apotheker en FTA opgeroepen zijn of haar contactgegevens na te kijken en waar nodig aan te passen. Dit bleek in praktijk echter heel wat problemen met zich mee te brengen, en voor de FTA’s zelfs onmogelijk.

De oproep voor het nakijken van je gegevens in UPPAD werd gelanceerd vanuit de federale overheid. Ondertussen kreeg VAN de bevestiging dat men op Vlaams niveau reeds over de juiste contactgegevens beschikt, en dat men geen gebruik zal maken van de gegevens in UPPAD. De Vlaamse overheid maakt gebruik van de gegevens die werden verzameld in het kader van het persoonlijk beschermingsmateriaal. We kunnen er dus zeker van zijn dat elke Vlaamse apotheker en FTA zijn of haar oproeping voor het covid-vaccin correct zal ontvangen.

Men voorziet de vaccinatie van de gezondheidsprofessionals uit de eerste lijn te starten vanaf maart, in de vaccinatiecentra. Binnen de groep van gezondheidswerkers wordt voorrang gegeven aan beroepen met een groter risico op besmetting zoals huisartsen, tandartsen en verpleegkundigen.

De regeling voor stagiairs blijft dezelfde: zij zullen worden opgeroepen door het departement onderwijs. Ook voor ander apotheekpersoneel dat niet in contact komt met patiënten blijft de reeds gekende regeling behouden: zij volgen de fasering van de burgers.