Registratie voor volledige toepassing FMD - regelgeving

bron: APBnews

Op 9 februari 2024 zal de volledige toepassing van de FMD - regelgeving van kracht worden.  Om dit mogelijk te maken lanceert de Belgian Medicines Verification Organisation (BeMVO) een nieuw Alert Management Platform (NMVS Alerts) waarop alle Belgische apothekers zich moeten registreren.

Op woensdag 3 januari zal je een e-mail ontvangen, afkomstig van support@bemvo.be, met de vraag om je registratie te voltooien. Hou zowel je inbox als spambox in de gaten.

Door op de link in deze e-mail te klikken, opent het registratiescherm zich in je browser en kan je je inschrijven. Nadat je je hebt ingeschreven, zal je een tweede mail ontvangen met je veiligheidscode en 2factor authenticatie. De volledige registratieprocedure wordt stapsgewijs uitgelegd In deze fiche.

Vanaf vrijdag 9 februari 2024 zal je elk FMD-alert moeten rapporteren in het Alert Management Platform. Het FAGG zal toezien op een correct gebruik van dit platform.

In december heeft BeMVO in samenwerking met de verschillende softwareleveranciers informatieve webinars georganiseerd over het gebruik van het nieuwe alert managementsysteem. Je kan de opname van dat webinar opvragen bij je softwareleverancier. Meer info over de nieuwe alert management procedure zal je vanaf 3 januari 2024 vinden op de pagina NAMS van de BeMVO-website.

Belangrijk: de volledige toepassing van de FMD-regelgeving houdt in dat je bij een alert de verpakking pas mag vrijgeven wanneer het alert kan worden afgevinkt als het gevolg van een technische of procedurefout, of na een beslissing van het FAGG.