Siilo – practice medicine together

KAVA omarmt Siilo als veilige messenger om de communicatie tussen de vereniging en haar leden, haar leden onderling en tussen haar leden en andere zorgverleners in de regio verder te optimaliseren. Download (gratis) de Siilo Messenger app, verifieer je account met je RIZIV nummer en vind direct al je collega's in het KAVA adresboek.

Download Siilo

Download Siilo op je telefoon. De downloadpagina vind je hier.

Aan de slag met Siilo

  • Download de gratis Siilo Messenger app in de App store (vanaf  iOS 12.0) of Google Play store (vanaf Android 5.0).
  • Registreer je met je werkmailadres en telefoonnummer.
  • Siilo verzendt je binnen de twee werkdagen een verzoek om je te identificeren. Verifieer je als zorgverlener met behulp van je RIZIV nummer. Dit is belangrijk, want je RIZIV nummer geeft je toegang tot het besloten KAVA netwerk. 
  • Rond je registratie af en maak je profiel verder compleet.

Siilo op de pc

De webversie van Siilo werkt alleen indien de app op je mobiel staat en je jezelf hebt geregistreerd.

  • Download de app Siilo op je telefoon.
  • Ga op je pc naar web.siilo.com
  • Klik in de Siilo app op je telefoon op de + en selecteer "Scan QR-code"
  • Scan met je telefoon de QR-code op je beeldscherm.
  • Het chatoverzicht verschijnt. Je kan nu beveiligd chatten en bestanden uitwisselen.

Nuttige downloads

PDF-pictogram Veilig samenwerken met je collega's

PDF-pictogram Handleiding Siilo Messenger

PDF-pictogram Artikel Huisarts Nu: veilig communiceren in de zorg

PDF-pictogram AFT: veilig communiceren met Siilo

Gebruikers over Siilo …

Lees hier hun getuigenissen.
 

Vervangers in Siilo?

Maak gebruik van de Siilo app om je als kandidaat-vervanger zichtbaar te maken voor iedereen die de app heeft gedownload. Of om zelf vervangers te zoeken voor de officina.

Sinds KAVA begin 2020 met een eigen “Spaces” omgeving gestart is – waartoe alle KAVA-leden vrij toegang hebben – is de Siilo app steeds meer ingeburgerd geraakt. Met bijna 360 leden die de app reeds downloadden, gaat het bovendien om een heel actieve gemeenschap die Siilo inzet voor intercollegiale contacten, afstemming met lokale artsen en ook als klankbord en discussieforum rond actualiteit (“Spaces”). Meer info zie hierboven op deze pagina.

KAVA lanceert nu het voorstel om de app ook in te zetten voor vervangers: apothekers die zich kandidaat stellen om vervangingen te doen en apotheken die op zoek zijn naar zelfstandige vervangers. Dat kan trouwens gebruikt worden voor alle apothekers die Siilo installeerden, ongeacht of ze als KAVA-lid deel uitmaken van de “Spaces” omgeving. Zo kan je op een veilige manier (geen privacy lekken) meteen een grote doelgroep bereiken als kandidaat-vervanger en in een grote database zoeken wanneer je zelf op zoek bent naar een vervanger in de apotheek.

Wat moeten kandidaat-vervangers doen?

De bedoeling is dat een apotheker die een vervanger zoekt, je kan vinden op basis van enkele zoektermen in je profiel: vervanger+<regio>+<softwarepakket>+<andere criteria>.
Met de term “VERVANGER” geef je aan dat je vervangingen wil doen (dus niet “vervangingen” of iets dergelijks). Ben je erkend als bandagist, vermeld dat dan ook hier “bandagist”. Voer ook het softwarepakket in waarmee je kan werken (“Farmad”, “Corilus”, “Officinall”, “Pharmagest”). Eerstelijnszones duiden we aan met ELZ. Voor KAVA-leden wordt dat automatisch toegevoegd.
Pas je “profiel” hiertoe aan in Siilo. Klik op “specialisaties” en voer daar enkele parameters in die meer vertellen over je inzet als vervanger. Nadat je de “waarden” hebt toegevoegd, klik je op “bewaren”. Vanaf nu zijn die zoekcriteria voor alle Siilo gebruikers bekend. Ben je aan het werk en wil je even niet meer als vervanger gezocht kunnen worden, dan pas je uiteraard je profiel aan en verwijder je die specialisaties.

Hoe vind je die kandidaat-vervangers terug?

Gebruik hiervoor de algemene zoekfunctie in SIILO. De zoekfunctie zal zoeken in de profielinfo van alle SIILO contacten. Enkel die profielen worden getoond waar alle zoektermen teruggevonden worden. Zoals in het voorbeeld “VERVANGER” en “ANTWERPEN” en “BANDAGIST” en “FARMAD” moeten voorkomen.  Als je iemand zoekt uit de regio Mechelen, vul je MECHELEN in en niet REGIO MECHELEN, anders vind je alleen maar contacten waarbij zowel REGIO als MECHELEN in staat. Als je iemand wil zoeken uit een specifieke eerstelijnszone, zet daar dan bij ELZ vb. ELZ ANTWERPEN. De zoekopdrachten zijn  niet hoofdlettergevoelig.
Als je een zoekterm invoert, zullen alle resultaten worden getoond. Ook als maar een deel van die zoekterm in een woord voorkomt. Zoek je bijvoorbeeld SCHELLE dan zullen daar ook alle “Schellekens” uitkomen. Wil je dit vermijden zet de zoekterm dan tussen dubbele aanhalingsteken (“) aan begin en einde van het woord. Probeer eens enkel combinaties uit!

Meer weten – beroepsondersteuning@kava.be