Over

De Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen werd opgericht in 1835 als eerste farmaceutische vereniging van het land. KAVA telt ca. 1100 leden.

Wat oorspronkelijk werd opgericht ter verdediging van het apothekersberoep groeide uit tot een serviceverlenende vereniging voor de Antwerpse en Vlaamse apotheker. Een volledig uitgebouwde tariferingdienst, accountancy afdeling, een informaticadienst, een dienst beroepsondersteuning en een secretariaat voor de organisatie van verenigingsactiviteiten en vorming, maar ook een aanbod rond zorgregiowerking, tijdschriften, informatiepakketten, begeleiding van farmaceutische zorgprojecten, ontwikkelen van online toepassingen …

KAVA ondersteunt maximaal haar leden. Ook beroepsverdediging is een taak die KAVA zich sterk ter harte neemt, met verschillende acties rond contingentering, prijsdaling etc. 
KAVA is al die jaren een trendsetter op ideologisch vlak geweest, maar speelde ook een eersterangsrol op gebied van de praktijkontwikkeling binnen de apothekerswereld.

Waar de apotheker vroeger werd aanzien als een bereider van geneesmiddelen, later als afleveraar, is hij vandaag de raadgever van de patiënt en reikt zijn taak veel verder dan enkel het afleveren van geneesmiddelen. Dankzij KAVA beschikt de apotheker over de noodzakelijke up-to-date informatie en degelijk materiaal voor de verdere uitbouw van zijn officina-praktijk.