Heb je de app ‘Magistral’ al gedownload op je smartphone? Die app biedt een helder overzicht van de meest voorgeschreven/gebruikte magistrale formules.

Dankzij de app kan je snel filteren op criteria zoals actief bestanddeel of pathologie. Bovendien krijg je bij de formules extra informatie rond terugbetaling, maximale dosis en kinderdosering. En voor diegene onder ons die toch de voorkeur geven aan een papieren versie, is er op initiatief van enkele Vlaamse beroepsverenigingen niet alleen de app maar ook een nieuwe Magistrale Pocketguide ontwikkeld.

Wat vind je terug in deze pocketguide/app?

Het is enerzijds een bundeling van gevalideerde evidence based magistrale formules uit erkende bronnen (FNA, TMF en NF) aangevuld met frequent voorgeschreven formules, opgesteld in samenspraak met apothekers én artsen. Anderzijds is het ook een mooi naslagwerk(je) met de belangrijkste informatie omtrent het voorschrijven van een magistrale bereiding, terugbetalingsmodaliteiten, houdbaarheid etc.  

De app is voor iedereen gratis te downloaden zowel voor iOS als Android in de appstore.

De pocketguide kan besteld worden aan €5 (incl BTW) per boekje via https://www.kava.be/bestelformulier-magistral.

Tevens hebben we in samenwerking met Domus Medica een webinar georganiseerd om de app/pocketguide en het gebruik ervan toe te lichten. U kan dit hier herbekijken.