Je bent actieve zorgprofessional in de eerste lijn en je vraagt je af of je in aanmerking komt voor prioritaire vaccinatie als zorgprofessional. Vanaf 1 maart kan je de definitieve lijst raadplegen en actie ondernemen als je er niet bij opstaat.

 

  1. Sta je op de lijst?
    Zoek via https://extern.departementwvg.be/staikopdelijst. Sta je inderdaad op de lijst, hou dan je e-mail, sms, postbus of eBox (https://burgerprofiel.vlaanderen.be) in de gaten.  De oproep zal volgen.
     
  2. Sta je niet op de lijst?
    Je behoort tot één van de beroepsgroepen die op de beroepenlijst vermeld staat en je staat niet op de lijst? Dien een aanvraag in bij je ‘liaison’. Voor apothekers en FTA’ers gebeurt dat via beroepsondersteuning@kava.be of Nico Carpriau via Siilo.
  • Je geeft je voornaam, naam, rijksregisternummer, beroepsgroep, mailadres, gsm-nummer, domicilie- en werkadres door.
  • Je toont aan dat je een actieve zorgprofessional bent aan de hand van bijvoorbeeld RIZIV-nummer, lidmaatschap van je beroepsvereniging, je website, verklaring van je sociaal verzekeringsfonds …
  • Je contactpersoon of liaison evalueert je aanvraag.
  • Het is de populatiemanager die uiteindelijk de aanvraag goedkeurt. Binnen een 5-tal werkdagen krijg je een bericht met de boodschap dat je aanvraag al dan niet aanvaard werd.
     

Je vindt deze info ook in PDF-pictogram deze infofiche.