Promotie maken voor een bedrijf waarvan de visie en waarden haaks staan op die van de lokale apotheker is niet oké.

Nabijheid, vertrouwen, preventie en voortgezette farmaceutische zorg zijn onverenigbaar met ongecontroleerde distributie.

Bovendien staat de huisapotheker in voor de bescherming van de volksgezondheid. Omzeilen van de strikte wetgeving en de standaarden bij aflevering door naar Nederland te trekken is een kaakslag in het gezicht van alle collega’s die zich elke dag inzetten in het belang van de gezondheid van hun patiënten.  

Laten we aan politici duidelijk maken dat apothekers meer zijn dan distributeurs van geneesmiddelen. Apothekers wensen constructief mee te werken aan het online verhaal: innoverende technieken en verregaande digitalisering hebben zeker een plaats, maar enkel op voorwaarde dat er duidelijke richtlijnen worden afgesproken.

KAVA zal dan ook actief lobbyen bij VAN, APB en de overheid opdat zorg bij de aflevering centraal staat. Kava verdedigt de apotheker als meerwaarde in de samenleving!

Een eerste mogelijkheid om deze boodschap over te brengen is op de VAN Top van zaterdag a.s., waarop Minister Beke aanwezig zal zijn …

Met vriendelijke groeten,

Philippe Van Reeth - voorzitter KAVA

 

Lees hier de reactie van het Vlaams Apothekersnetwerk

Lees hier het artikel in HLN editie Limburg.