Apotheker
Van ma, 11/12/2023 - 20:00
Duur:
2:00u
Adres online
Zaal: ONLINE
Omschrijving:

Uitnodiging Webinar: Het nieuwe KB Autocontrole

Inhoud:

Het Belgische Staatsblad publiceerde op 19 september het koninklijk besluit ‘betreffende de toepassing van een autocontrolesysteem in voor het publiek opengestelde apotheken’.
Dit besluit legt niet alleen de verplichting op tot zelfevaluatie, maar ook dat elke officina om de vier jaar een externe audit moet laten uitvoeren en de verplichting tot het invullen van een autocontroleformulier via het webportaal van het FAGG.

Wat houden deze nieuwe verplichtingen precies in? Hoe kunnen ze worden nageleefd? En voor wie gelden ze?

Om deze nieuwe veranderingen toe te lichten organiseren KAVA, BAF, KLAV, KOVAG en de Wase Apothekers samen op maandagavond 11 december om 20u00 een webinar.

We zullen specifiek ingaan op:

  1. De wetgeving rond Autocontrole
  2. De externe audit van de apotheek
  3. Zelfevaluatie
  4. Het autocontroleformulier op het webportaal van het FAGG

We reserveren voldoende tijd voor  vragen en laten ook een apotheker aan het woord die reeds een externe audit liet plaatsvinden.
Hopelijk kennen de nieuwe verplichtingen van de wet op autocontrole na dit webinar geen geheimen meer voor u en kan u hier direct mee aan de slag.

Sprekers:

  • Mevr. Margriet Gabriels (FAGG)
  • Apr. Joko Vanmeerhaeghe (APB)
  • Apr. Katrien Bosseloo van apotheek De Hallen
  • Apr. Nele Roose (KLAV), Apr. Ellyne Meeus (KAVA), Apr. Paulien Michiels (BAF); Apr. Nathalie Vanderstraeten (KOVAG)

Praktisch:

Datum: 11 december 2023 van 20u-22u
Kostprijs:

  • gratis voor leden of klanten tariferingdienst van KOVAG, KAVA, KLAV, BAF en de Wase Apothekers
  • 50 euro voor niet-leden (excl. btw)

Inschrijven:

 

 

LIDMAATSCHAP

Bent u nog geen lid en wenst u lid te worden bij KAVA om zo gratis of aan verminderd tarief deel te nemen aan activiteiten? Vul dan dit inschrijvingsformulier in.

GDPR

Tijdens evenementen van of op KAVA (lessen, workshops, infosessies, recepties …) kunnen er foto's worden gemaakt die we gebruiken als sfeerbeelden op de KAVA website, Facebookpagina, Instagram, nieuwsbrief, AFT en andere KAVA-gebonden publicaties. Uiteraard steeds met respect voor onze leden, klanten en partners. Indien u dat liever niet heeft, kan u dat melden via mail naar gdpr@kava.be of tijdens het event zelf aan de fotograaf of iemand van de organisatoren.